Over ons

De Astra Bioscoop, onderdeel van het familiebedrijf Abeln, geopend in 1958 en in 1988 uitgebreid met een tweede zaal,onderscheidt zich van andere bioscopen door het service-systeem. Dat systeem introduceerde Astra in 1977 als eerste bioscoop in Nederland. Vanaf de eerste dag tot en met de dag van vandaag wordt de persoonlijke service door de bezoekers als zeer prettig ervaren. Het service-systeem houdt in dat de bezoeker de door haar of hem gewenste consumpties uit het rijke assortiment kan bestellen en laten brengen, en dat tegen betaalbare prijzen. Aan zitcomfort, luchtbehandeling en techniek wordt ruim aandacht besteed. Beeld en geluid genieten hoge prioriteit.

Digitale-3D projectie

Beide zalen van Astra Service Bioscopen zijn uitgerust met de allernieuwste techniek, namelijk het digitale-3D projectie systeem. Het digitale 3D-systeem onderscheidt zich duidelijk van het systeem wat we allemaal nog wel kennen uit de jaren tachtig: Toen waren de 3D-scenes meestal donker van kleur, niet al te lang, en kreeg men een kartonnen brilletje op. Nu is de film van de eerste tot de laatste minuut drie dimensionaal en spat de film werkelijk van het scherm af. En verder is het kartonnen brilletje met rood/groene glazen vervangen door een trendy uitziende “zonnebril”.

Beide zalen zijn uitgerust met Dolby Geluidsprocessoren die voor een optimaal 6-kanaals geluid zorgen. M.i.v. 1 juli 2008 is ook Astra rookvrij. De bioscoop bevindt zich in te centrum van Klazienaveen (gemeente Emmen) met een groot en gratis parkeerterrein voor de deur. De bioscoop is prima toegankelijk voor invallide mensen.