DAVID GILMOUR LIVE AT POMPEII

13 sep 2017
DAVID GILMOUR LIVE AT POMPEII

Woensdag 13th September 2017


45 jaar nadat Pink Floyd's David Gilmour ‘Live At Pompeii’ filmde in het legendarische Romeinse amfitheater, keerde hij terug voor twee spectaculaire shows, een deel van zijn jaar durende tour ter ondersteuning van zijn No.1 album ‘Rattle Dat Lock’. De optredens waren de allereerste rock concerten voor publiek in het Romeinse amfitheater, en voor slechts twee avonden, kon de menigte van 2,600 mensen precies staan waar gladiatoren in de eerste eeuw na Christus zouden hebben gevochten.

DAVID GILMOUR LIVE AT POMPEII

 

Woensdag 13th September 2017

 

 

45 jaar nadat Pink Floyd's David Gilmour  ‘Live At Pompeii’ filmde in het legendarische Romeinse amfitheater, keerde hij terug voor twee spectaculaire shows, een deel van zijn jaar durende tour ter ondersteuning van zijn No.1 album ‘Rattle Dat Lock’. De optredens waren de allereerste rock concerten voor publiek in het Romeinse amfitheater, en voor slechts twee avonden, kon de menigte van 2,600 mensen precies staan waar gladiatoren in de eerste eeuw na Christus zouden hebben gevochten.

 

'David Gilmour Live At Pompeii' is een audio-visueel spektakel, met lasers, vuurwerk en een enorm cirkelvormige scherm waarop speciaal gemaakte films geselecteerde nummers complimenteren, maar het gaat vooral om de verbazingwekkende muziek en optredens van een all-star band . De show bestaat uit liederen uit de hele David's carrière, evenals vele Pink Floyd klassiekers, waaronder 'One Of These Days', het enige nummer dat ook werd uitgevoerd bij de band’s show in 1971.

 

Beide concerten zagen ook zeer speciale uitvoeringen van 'The Great Gig In The Sky' van 'The Dark Side Of The Moon', die David zelden speelt als soloartiest. De film bevat hoogtepunten uit beide shows, in 4k gefilmd door regisseur Gavin Elder. ‘David Gilmour Live At Pompeii’ toont een kunstenaar aan de top van zijn artistieke spel, het uitvoeren van ongelooflijk materiaal met zijn wereldklasse band, in een unieke omgeving, op een zeer speciale gelegenheid.

 

De liederen omvatten de titel tracks van zijn twee meest recente nummer 1 solo-albums: Rattle Dat Lock en On An Island, evenals andere solo en Pink Floyd klassiekers, met o.a. Wish You Were Here en Comfortably Numb.

 

Dit bioscoop project is volledig onderschreven door David Gilmour, die de film over zijn marketing kanalen zal ondersteunen. Het project zal ook worden gedeeld via de officiële kanalen van Pink Floyd, waaronder hun Facebook-pagina.

 

De ‘David Gilmour Live at Pompeii’ concerten kregen lovende kritieken van fans en critici, en 5 sterren in The Guardian.

Waar Astra Service Bioscopen
Tijd 20:00 - 22:00
Kosten € 12,50